Vinterkyla

Här sitter vi mitt i den smäll kalla vintern. Kallast i mannaminne? Eller vad vet jag.
Livet är som vanligt upp och ned, just nu extremt förkyld.
Det som drar ned en är allt tal om neddragningar och försämringar och ff a det som är på gång inom landstinget, som nu tydligen beror på att man bl a inte har fullföljt tdg planerade neddragning och vems fel är det.
Det kanske är dags för landstinget att ägna sig åt det som är viktigt dvs Sjukvården.
Det är inte så konstigt att som det stod i ÖP idag att en doktor i primärvården säger upp sig. Man har tänkt att spara och dra in den på den slutna sjukhusvården vilket får till följd att primärvården ska göra mera och dessutom får en ökad belastning av patienter men får samtidigt ganska kraftigt neddragna anslag, hur går denna ekvation ihop.
Drar man dessutom ned på Sjuksköterskor och undersköterskor så kommer skatteunderlaget att minska eftersom då dessa personer kommer att bli tvugna att söka jobb på andra ställen i landet eller i Norge.
Det är dags att den stora allmänheten blir rätt informerad och får upp ögonen för dessa planerade försämringar som som vanligt ff a kommer att drabba svaga, gamla och sjuka som därmed får sämre vård.
Mer som kan tänkas göra en upprörd är naturligtvis allt prat friskolor och deras giriga ägare som ivrigt försörjs av oss dvs säga Staten. Men den viktigaste  frågan må vara om de har eller kan uppvisa bättre resultat hos eleverna än de som går i "vanliga" skolor. Kan de det?
Banker som försörjs av Staten i dessa tider har tydligen ännu inte lärt sig att avstå från sina sjuka och överdrivna och oförtjänta bonusar.
SAAB har fått en ny ägare, man får hoppas att det går bra.
Sen så får vi hoppas att det går bra i OS för de våra, då vi behöver positiva framgångar.
2009 års bästa musik:
Mastodon
Metallica DVD (live Mexico, Frankrike)
Naam
Oblivious
Ducks Can Groove
Plankton
Nile
Slayer
Volbeat
osv osv
Lyssnar just nu bla:
Whitin Temtation
Epica
Månegarm
0sv osv

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0